http://i561.photobucket.com/albums/ss52/angelicxmelody/creamy%20daisy/a10.png

Tuesday, November 30, 2010

sapo eh ' SUPER HERO ' korank ? = . =

taraa . 
assalamualaikum dan salam sejahtera pada sume rakyat jelata .
tehee .


uosl owh uols .. nak tanya leh . ha tak leh alaa .. kerek eh . hee main ja laa . tau da uols sume baik hati kan kan .. akan layan kerenah c mok kan kan .. muaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahh sayang uols wee . kaki bodek ! teheee .

nih hah nak tanya korank mesti ada SUPER HERO kan kan . sapo eh eh ? cakap la ... t c mok belanja eskrem nak tak ? dengan syarat jawap lu heee . tapi eskrem 20 $ je la kah kah ! tak nak bagi tau .. tak pa ngajuk :( .
eleh tak nak bagi tau eh c mok tau uols mesti minat tahap cipan kat apapa MAN yang femes tuh kan kan . baik ngaku pat sebelum c mok ketuk pale uols haha ! kejam kan heee . nih mesti uosl minat mamat dalam gambau kat bwah nih kan kan .. jap c mok nak p uma cik google pinjam gambau SUPER HERO korank . teheee




hah tol kan ? tuh mesti SUPER HERO yang uols begitu minat tahap cipan kan kan .. mesti dari kecik da fanatik kan ?superman spiderman otomen tak pown kluang man kan kan ? tol kan everibuddies heee . tau da ! teror kan c mok teka sapo SUPER HERO uols . pat kaci hadiah tehee . muka tak malu kan c mok nih buuuu boooooooooooooo kat c mok pat . de chance nih . huhu  


hah apa barang SUPER HERO tuh . hee kerek c mok nih kan kan .. ase nak lempang slowslow lajulaju je kan .. owhh uols FINE ! ngadu kat SUPER HERO  c mok nanti . wekkks :p

sapo SUPER HERO c mok ? 
hah ingat uols ja eh ada MANMAN nih . c mok pown de tau ali anak seMAN . tehee .. jangan mare eh pak cik osman dan anak nya merangkap SUPER HERO c mok wee .

jap eh uols nak ngok tak SUPER HERO c mok . oke , pada yang tak nak tuh sila la tutup mata jangan jelingjeling eh kat SUPER HERO  c mok . tadak pown pada uols yang ase menyampah leh la p d tanda X ini coz c mok tau entri nih amat la meloyakan dan menjengkel kan hua waa waa tapi pe c mok kisah . nih belog c mok kan haha ! sori to say laa .. 


taraaaaa =.=


he is mine . SUPER HERO . HAHA sila la ketuk pale c mok yang ngah GEDIK nih teheee .

asal dier c mok minat gilagila sampai biaol dan dier SUPER HERO  c mok ?
tuh adalah kerana dier telah menyelamat kan c mok dari melayan perasaan dan membudus kan diri c mok tok sum one yang tak penah menyayangi c mok . hua wa waaa shadis tak cite c mok ?
dier la save kan i n then wat i tergilagila kat dier haha . dier layan i bagai bidadari . ehceh ceh heee . malu i u nih kahkah .. dan selain tuh i suke la perangai dier yang macam-macam ader ler .. wah sempat promot belog  c mok nih . 
  •  gambau baju purple tuh .
muka seyes je kan . tuh la jangan mainmain lau i degil bes la i .. seram gak kekandang but ngan muka tuh la dier jaga i ,nasihat i .. tegas tok kebaikan i lak kan kan .. ayat kaci baek punya .. hee

  • gambau tayang gigi tuh kai baju meroon 
hah ! uols teka pe i suke kat gambau tuh .. jeng jeng perangai dier yang sengalsengal ayam . sengalsengal ayam yang selalu kene kan i . nyirapnyirap tapi dalam hati gelak . selalu bajet mara la pastu pe g kaci injitinjit semut la . ngaum dier haha !   ngaum ka meraung .. tehee

  • gambau berbaju puteh .
tak da pe mau di ungkap . semyuman begitu la buat i selalu rindu dier . dier suka goda tau uols .. teheee

  • alaala bajet kan  kan .
haha tuh la wat i bertambahtambah gila bile dier watwat bajet .penat i usha dier bajetbajet ngan i . mencabar keperempuan i . hee  ehceh ceh bajet kiut la tuh haha !

dan nih paling i teruja . keh keh ikan kekek ...




hah nih la SUPER HERO i .. ali anak seMAN atau name sebenar dalam ic ali bin osman . taraaa ..
u suka kan wat i gila dan tergoda ngan u . u jangan macam macam eh . u SUPER DUPPER HERO i tau !
gerentis koyak rabak suar dier HAHA .
shhh uols diam jangan gelak dan bagi tau dier c mok kutuk dier teheee .



* sori penggunaan bahasa i u eh uols saja nak feelingfeeling .. da lame tak feeling cam nih . baru jumpa semalam kan teringat bibitbibit semalam hee . tuh pos sal dier . plise jangan ase annoying kat c mok eh heee .
maluuuu ..




papai tata titu . gambar kenangan kami wee . he is mine and i hope he become mine forever . i hope too i caN became his heroin in his heart . CEH ! bi c mok down ckit kih kih ..
(:

Monday, November 29, 2010

haik tertibe ter ' FANATIK la kat HANA dan YUNA (:

hai selamat malam sume .
korank wat pe tuh ?
da nak tido ke ?
alaaa .. awal g ! meh ar join c mok tatap wajah dua orang aweks cun berstyle shawl yang makin makin makin FEMES nih . teheee 

wow ! dorank meletop kan kan .
gojes sangat !
sejak da sebati ngan berstyle shawl nih c mok da jatuh hati kat dorank . 
kih kih .. poyos kan kan ?

actuali semalam baru c mok p uma cik google cari HANA TAJIMA nih . baru nak kenalkenal ..
heee
nih sume dari belogger lain yang bagi info sal hana tajima la . c mok pown pe g ' exciteed  ' mau kenal gak .
teheee 
lagilagi semalam da try tuto dari duo orang aweks cun gak yang kaci tuto sal fesyen shawl loose hana tajima
maka makin membarabara cam cite BARA tuh c mok mau tau sal hana tajima nih .
setelah search d uma cik google . c mok jumpe lak sal Yuna . OMG Hana dan Yuna penah jumpa ka ?
jakun jap hahaha . terpegun terus terpengsan . ehcehh tipu ja ! mau empek over ckit ja . tehee
cian c mok kan ketinggalan zaman :p
ciancian !

lau korankkorank yang jakun cam c mok mau ngok p la kat uma cik google then sila la pollow arah tuju d bawah . hee
jangan mare ehh . ngata korank jakun tehee . t kene jual ..
oke ! ye laa c mok ja jakun . fulltop ! ! :p

hah nih pe c mok jumpa ..
fanatik lak tertibee kat dorank nih .
awesome gojes nya !
  • HANA TAJIMA vs YUNA 


  •  HANA TAJIMA 


  • YUNA


apa macam korank ? cun kan kan . awww geram la ngok dorank .
sangat la GOJES dan stailo kan kan ..
cam air milo heee .
leh tak ajau c mok kai shawl sangat la gempak gituh hee
plise c mok da mengulingguling nih weee
*__0


ngok la trend shawl loose by hana tajima nih .
wow ! smart kan .. simple ja .
waduh muka dier g ! ai geram ja .. ase nak cubitcubit ja !
Yuna pown sama ja . nak kene nih . sal cun + pandai dan cute habes eh hee
haha sesuka hati ja kan c mok nih . kene saman baru taw !
kan kan ..
heee mainmain ja laa .
takut .....

  • fashion  HANA TAJIMA  kai shawl loose


 oleh kerana semalam da try kan kan tak jadi . huh !
c mok tak give up . try lagi nih but ..
still tak jadi la huhu :(
nages gulingguling da nih . banjir da melaka .. kih kih !

maka jadi gini la ..



ngok tuh fanatik sangat ..
sama kan cam hana tajima nye pose ?
wekkks ! pasan c mok .
tembam bulat gemok ja !
kan kan ..
huhu ye la c mok tau la ..
i know who i am .
:)
by da way tak salah kan sesekali nak berangan jadi cam orang lain janji tau kelemahan dan keistimewaan diri sendiri . weee
jangan mare eh hana tajima dan yuna .
c mok nih kan  perah santan sikit tehee .
eh ceh ceh BAJET hana tajima dan yuna baca belog c mok la nih . hee
=)
peace !

Sunday, November 28, 2010

alamak .. TAK JADI LA ! XOXO

holaaa halooo toraaa toriee .
Heee
hai uols cam ne weekend korank? wat pa .. mesti besh kan kan ..
c mok tak wat pa pown . bored !

maka c mok pown p la jelajah d belogbelog belogger lain .
jalan punya jalan manyak jumpe entri sal HANA TAJIMA dan style nya .
wah .. cun habes dier la . lagilagi ngan style shawl dier tuh . wah memang  cayak cair la la ngok dier .
dari pembacaan c mok d belog belogger lain yang wat entri sal hana nih dier begitu awesome n gojes laa !
 
 
picture dari belog saya suka menaip

uols mesti da kenal dier kan kan ?
memang cun  gojes n simple habes la hana nih ! 
wow . hana autograf plise teeheee .. :O
 
 
oke kembali kepada title eh .
c mok bukan nak wat tuto sal cara hana kai shawl loose but .. c mok nak bagitau d petang yang sangat bored c mok pown dengan teruja nya mau  try cuba dan test la tuto sal cara kai shawl loose ilham dari hana tajima nih tapi telah d aplikasi oleh dua orang awek cuns nih . 
 
 maka setelah c mok mencuba tuto dari mereka berdua ..
ini lah hasil nya ...
 
 

XOXO  
alamak .. awat muka gua bulaaat nih .
lebau ja ! cam kusut la gua kai .
tak sosuai gituh . bak kata raja azura . huh !


haha muka c mok memang bulat la . n maybe c mok de salah step kot .
teheee ..

meh kita ngok awek cuns dua orang nih kai ..
cute ja ! style ja da cam hana tajima da ..
tak caya ?
taraaaaa ...




 cantek kan kan nisa . jadi kan shawl loose dier .
lau uols nak try jom terjah belog nisa ..



hah nih la hana tajima versi hana zaty .
teheee .
cumel ja kan .. 
hana owh hana nape cute sangat ehh  ? weee

selamat mencuba dan selamat beramal weee
*__O

Saturday, November 27, 2010

model cili padi =D

holaa .
wat hup wat'z upp !
cehceh da cam penyanyi rap lak kan c mok nih . tehee 

oppps ! salam 1 malaysia dan salam ahad dari c mok .
ingin melaporkan laporan hari ini . jom terjah sumee !
haha cam pembaca berita tak ? kahkah perah santan ja c mok nih kan kan ?

hah ! nih c mok nak memperkenal kan model cili padi .
taraaaaaa .. 
dari syarikat macam-macamderler sdn bhd . 
HAHA
meh la TERJAH model c mok yang comel lagi comot nih . heee

saksikan la ..
lau berkenan t leh sign kontrak eh .
HAHA


oopps ! nih mia maysara .
salah lak .. nih mesti korank kenal kan kan . 
c cumil lagi petah nih heee .


nih hah model dari syarikat macam-macamderler sdn bhd .
1 2 3 
tadaaa ..


model sexy lagi comel 
 


c comot makan icecrem (:




sexy kan ? ngok kasut abang pown c mot sebat . HAHA




huh icecrem da cair .. ='=


 

c comot wif abang . dzafran iman  




model tembam muslimah 





c tembam berjubah mau p kenduri hee




aloloh sopan nya pose . anak sapo nih ?




c tembam pandang sape tuh ?
bf eh . hihi


cam ne model cili padi dari syarikat macam-macamderler sdn bhd .
lau de berkenan leh contact COE syarikat d talian nih eh .
0172113456 . heee

dan ini


 ♥ PA mereka . tehee




O_0 
HAHA  .
c mok la PA mereka dan lebih terjerumus kepada bb sister
hihi

weekend = . =


 pon pon pooon .
c mok da mai cini .. mau berceloteh tapi pakai tangan .
korank leh ?
HAHA

 d uma ..
hari nih sabtu jam 430 petang mak c mok mengutarakan permintaan nya mau mengajak c mok teman dier p kebun tok amek daun pokok berani  . maka .. bermula perbualan antara seorang mak dengan c anak . heeee

mak : anja jom ikot mak p amek daun kat kebun .
anak : oke mak . kol bape mau p ?
mak : kol 5 .
anak : set mak . i pollow u .. kih kih 

haha . tuh hanya perbualan lakonan semata mata teheee . tak da kene mengena pown ngan title on top . ehceehh c mok speaking woo ! hihi .

dahdah jom continue dengau celoteh c mok yang karut marut nih . wee lau ase bored plise le p kat tanda X d atas belah kanan leptop or pc anda okeh . tak da sebarang paksaan d sini . FREEDOM . Yeahh ! (:

d kebun kepunyaan bapak c mok ..
da sampai kat kebun mengekor je la mak p manemane .. hee waa bored nya lak . tertibe tink tink tink !timbul mentol kat pale mai idea yang karut d kepala c mok . tadaaa .. 


T__T c mok capture la picture kihkih 
pesanan dari tuan empunya picture : sila abaikan rambut gua eh . p kebun kan tak sempat mau touch up la korank . kahkihkih 

afta dat ..

makin menjadi jadi la kekarutan c mok nih . mau join c mok p picnic kebun tak ? hihi mak siap suruh c mok bawak bekalan lagi tuh dari uma . nak tau pe c mok bawak ? macam macam ade ler . nasi ayam + mee goreng + chiken cop or chiken pop .. aik jap chiken pop bukan deman campak ka ? c mok oi suke nau kene kan orang eh . korank p g puk ja c mok nih pat . ada chance wei ! taknak .. Yeahh Yabeda beduu c mok taw korank memang baik kan kan .. (: so jom join c mok picnic kat kebun eh . nak makan gak ? jomjom .. nah tok korank ..



hah nih la tok korank yang baik hati . minum la .. mau join kan tadi heee .
hah nak nasi ayam ? laaa da kaci ayam la kan nasi tok ayam kahkah . nak chiken cop gak ? korank nih chiken cop tuh da basi la huhu cian korank . pe ? mee goreng pown leh la .. la lupe mau kaci tau korank mee goreng tuh tok ade cacing la . nak gak ke ? eeeuuuwww ! hihi sori eh korank air ja ada la HAHA .
opps sori c mok tipu ja . tak mara kan kan tipu sunat ja heee .


aloloh jangan ngajuk eh korank ... aloloh bucuk bacin intan payung hee . meh la sambunk baca celoteh c mok d kebun mencari daun pokok berani d dunia . cuba teka pokok pe ? tak tau .. ishishhh nih hah ...


pokok pisang la . kenal kan ?


pastu c mok ngok je la mak c mok amek daun pisang dari pokok yang gagah berani seperti malik nor tuh kihkih . jangan mara eh malik nor :p . c mok lak hanya tulun ngok ja . HAHA malas kan c mok nih . ase mau lempang lajulaju je kan kan .. huhu




 tehee . tuh ngok anak dara  pemalas tuh ! mak ja amek daun anak dok minum ja huhu .
c mok ngaku c mok malas . weee

maka sesudah mengambil daun dari pokok berani sangat tuh . d lipat dan d ikat . maka ..




tadaaa .. jadi begini la ! jualjual seikat rm 500 ja haha
mahal ?
lau cam tuh amek sendiri kahkah 
penat tau titik peluh c mok nih ! weekks pasan c mok .. dier dok ja . kan kan HAHA



akhir kata tamat la sepetang d kebun . weekend c mok d penuhi ngan aktiviti  tuh je la ..
pesanan penaja lau korank mau daun pisang order ja la kat c mok weeee (:
daun pisang PAK DIN kih kih .. *__*





















Thursday, November 25, 2010

HATI

selamat malam .
ini entri dari tangan c mok yang gatai .
padahal dalam pale hotak tak da papa pown ! hamprak
just HATI ja main peranan nih .
mainan PERASAAN .

yang pasti skunk hati c mok tak tenteram !
pasal 2 makhluk ALLAH nih .
nape jadi kat aku skunk nih ...
 aku tak mau LUKA kan HATI sapasapa .

HATI

tak da sapa tau pe yang ada dalam hati sendiri dan orang lain . 


HATI

tak da sapa tau hati kita tengah menangis atau terguris 


HATI

tak da sapa tau hati ini terasa ngan percakapan , perbuatan mahupun hanya ngan senyuman sinis


HATI

tak da sape tau hati kita terluka 

YANG PASTI ORANG TAU BILE KITA GEMBIRA SAJA 

  T__T



mengharapkan esok ada yang LEBIH BAIK bakal berlaku .
sumthing yang d harapkan tuh akan berlaku . tak nak cam nih ! ! ! 
aku ngah serba salah ..
mau telan mati bapak mau luah mati emak
creadit to aina n her mom kaci peribahasa yang sesuai sangat bangat ngan situasi c mok .
tulun la paham hati aku . aku bukan cam dulu lagi ! tapi membe aku tuh .
sori to membe aku tuh . aku mampu wat tuh ja .
aduhai ..
Ya ALLAH ... bantu la aku !
kejam kah aku ?




Wednesday, November 24, 2010

hanya nak bagi tahu ..

hai .
babai .
=)
eh eh uols mainmain ja la ..
jangan la g ne ne ..
nak bagi tau nih .

list pe yang jadi kat c mok hari nih hihi
tak nak tau ?
huhu
tak pe ..
KEJAM kan kan .
terus tekan X kat atas eh ..
hua hua waaaaaa ...

ADA AKU KISAH !
haha
tak mau tau tak pe la .
biaw c mok luah kan ja kat cini ..
belog c mok kan kan .. 
weee

pada uols yang sudisudi jelingjeling tuh tenggs !
sayang lebih la kat uols 
(:
muahhh ! oppps terlebih sudehh ..

oke la tak mau overdos kat cini .
t de ' makhluk ' nyampah lak .
kah kah !


  • c mok da chat da .. dari virus deman dan sesugut HAHA . alhamdullilah . AMIN . 
  •  c bucuk manjamanja ayam ngan c mok . pagipagi da kol c mok . sore manja ja ! saja ar tuh nak goda c mok HAHA . tapi c mok memang tergoda pown . jangan bagi tau c bucuk tau uols . lau tak c mok babap uols . ! kih kih ! time lunch pown c bucuk membuat hati c mok tumbuh bungabunga cinta sampai c mok kene PERLI ngan pegawai . hadus malu noo .. HAHA papepown nak bagitau c mok memang ngah rindu ngan c bucuk tuh . tautau ja c bucuk tuh . tapi tuh la time tak sesuai noo .. sori cayang tak pat manjamanja juga  ! hihi maluuu la .. (:



rindu la nak ngok muka c bucuk macam tuh face to face . huhu
nak tarik idung c bucuk tuh ! ! ! 
  •  c mok da dapat sesuai kan diri d tempat pratikal . dan da buleh bergaul gaul ngan pegawai yang SPORTING habes tuh ! gaulgaul menjadi kuih kah kah .

haha tuh ja nak bagi tau ..
haha sori tak da entri besh la skunk ngah busy ngan pratikal .
tapi de plan mau kuar t next week kot .
tunggu .. 
dengan izin ALLAH 
=)
WASALAM 
*__*


 

Monday, November 22, 2010

SEMALAM . HARI INI . ESOK

halo haloooo .
ada orang tak ?
ada orang mai then view belog c mok tak ?
ada ada ...
yeahhh tengs eh korank hihi .
 support belog c mok yang karut mengarut nih . weeee
c mok kan kan ..
da leh ngok belogbelog belogger lain .
yipppeeeE !
dapat ngok belog cute . belog de cite besh beshhh . belog fesyen . belog luahan hati pown ada .
waHH i looike .
=)
mau join gak .
20 $ hihi ..
ye laaa ..
 ' ingat c mok kemut ka ' ..
nih hah ! p la ..
beshh beb ..
macammacam ader ler !
EhhCehh PROMOT belog sendiri nampak ! 
HAHA
jangan mara noh .
nih hah mok senaraikan eh . jangan tak ngok lak . c mok puk lajulaju kang ! HAHA
hah ! nih da ngok belog cutecute besh best beshh .
jangan lupa c mok lak ! hihi
sila lempang c mok lajulaju eh . c mok da BIOL tuh pasan lebih pastu paksapaksa orang lak kan kan ..
meh cini meh . p mai lek ..
mok pown ada stori mori nih  weee .
  1. semalam 
 semalam kan c mok kan kan ..
ahh malas ar nak stori .
korank layan je la eh modelmodel GEMOK yang kuat perah santan nih eh ..
weeee
O_*




* Yeahh pahampaham ler c mok wat pe kan semalam ngan beg plastik tuh *
 so amacam ?
bape star tok modelmodel GEMOK d atas ..
HAHA
sori la eh .. sajasaja just suka suki kami  !
lau menyampah anda TERBAEK laa ..
kah kah .


2. hari ini

senin la kan kan .. pe la c mok nih ! tuh pown tak tau kan kan ..
mau tanya g ! huhu
ALAAA ..
jangan mara c mok , c mok sakit pale nak deman lak nih .. huhu



mintak simpati  *__*
bangun pagipagi gosok gg terus g pratikal .. huh !FUHHHH
ponat ..
tapi online laju ja ..
haha
nak jenguh jengak belogger lain la .. tuh laju ja !
alasan  TERBAEK c mok nih !
0_*


3. esok

e.s.o.k ..
cam bese la bangun pagipagi ..
wat rutin harian manusia bese .
c mok mau p KERJA . opps pasan ja la!
PRATIKAL la ..

c mok cop sijil nikah HAHA

kan kan da bagi tau kan kan ..
D ENTRI INI

hope chat la malam nih gak .
tak mau MC t ALAUN kene potong ..
hua hua waaaa .
c mok mata duitan kan kan
$ !



oke la nite tido dulu tak tahan da nih ..
tolong ! !
c bucuk miss u laa
*__*




Saturday, November 20, 2010

people say ' KAMI ' sama la ...

hai .
salam ..
rindu la da bape hari tak jenguk jengah belog beloger lain . 
mau relaxrelax baca entri uols .
huhu

nih la 
ala ala 
nih hah c berukband nih tak bayau g . 
hihi alamak lupa lak !
*__*
ala mak menyusah kan mak bapak ..
hihi 
so kene la ..
mintak mak ...
wet haha !
malumalu O_*
c mok POKAI la ..

hah nih mau tunjuk sumthing nih ..
tak nak ngok ?
alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ..
tak kira kene gak ngok
pat ! ! ! 
PAKSAAN .
kan kan c mok nih .


nih hah nak kenal kan ' ONE ' c mok .
gamai orang cakap dier sama cam mok ..
mane ? 
aik tadi bukan nanak ngok ka ..
haha !
aloloh ngajuk lak ..
meh la ..
anda tentukan eh ..
rupa kami sama ngak ?


O__O
sama ngak ?
PERANGAI kami pown sama kan kan ..
GILA WEBBIE 
hihi 

oke ! tuh tembam c mok .
one atau nama real dier dalilati adlina fatah .
nape ONE ?
tuh abah c mok la kaci name tuh . melekat sampai skunk !
heee
one nih petah tau ! mok gak kan kan ?
tapi ..
baru 2 years tau ! 
caya tak ?
heee

mok sayang dier .. da cam adek c mok coz rupa nak sama kan kan ..
tapi dier my fruit dougter la ..
hihi
lau one p kolej membemembe c mok mesti  cakap ..
gini ...
' eh myza adik ka ? haha '
' rupa sama la apa la '
so anda bagaimana ?
pada pandangan mata kasau or halus korang or mata kalerkaler korang ?
*__*
sama tak c mok dan c tembam nih ?
anda tentu kan eh ..
yeahhh !
so ..




♔ ' PEACE ' dari c mok ♔
 yang sudi mai jenguk c mok ..
muahhh muahh ! 
=)

Wednesday, November 17, 2010

SYUKUR dan SYUKRAN =))

  • ah lan wasalan . halo . hai
salam aidil adha dari c mok .
^_^

  • SYUKUR 
alhamdullilah .. syukur kehadrat ILLAHI taun nih dapat juga c mok beraya bersama famili tersayang .
masih dapat merasai raya bersama famili dan orangorang TERSAYANG .
serta merasai kedatangan AIDIL ADHA .
weeee .
nak habaq mai nih .. hah ! kepohchi c mok da sampai nih hihi ..
1 st time kan kan c mok ngok LEMBU  kene korban .
kat surau AL HIDAYAH taman peruna .
ada dalam 6 ekor lembu kot kene korban . agakagak ja ngok cam manyak ja . hee hentam ja c mok nih .
uh ! darah .. jangan cakap la .. merah mengalir .
muka LEMBULEMBU tuh . huh syahdis jaa ..
cedih gak c mok ngok .. *__*

meh la uols saksikan laa muka LEMBU d bawah ..
lau tak caya kat c mok . 
ngok la ..




cedih kan LEMBU tu nya muka .
caya tak ? tapi LEMBU tuh kena la korban gak sempena hari raya nih .
kate pown hari raya korban kan kan ..


soooooo ..
ngan tuh mau wish kat uols ..

tadaa ..


 spesel dari c mok tok uols .
o__O



  •  SYUKRAN 
syukran ..
tengggs ! takius ..
aligatooo . tol tak orang jepun mok nya perkataan nih ? hihi
terima kasih .

khas tok yang sudi LIKE dan POLLOW me .. cam gaya DJ SINAR lak wee
da de 100 pollower 
=)
tapi .. tok pollower ke 100 sori c mok tak da award .
c mok baru lagi dalam dunia belog belogger nih .
sori ..
hanya ucapan THANKS saje wat ..
jeng jeng jeng ..

 
dan 
yang belogger lain yang turut support c mok .
weee 
muahh hahaha opps ..
*__O
 
 c mok
uols 


Tuesday, November 16, 2010

gembiree date

haiya !
da 2 hari tak update belog ..
ase cam sumthing missing ja !
hihi

opppps sori terlupa  nak sapa pada yang sudi jengukjengah . p mai p mai kat belog c mok nih .
O__*
hai . halooooo . hollaaaa
tenggs taw anda sume !
syukran =)
hai manyak menda mau stori la .
papepown semalam adalah tarikh hari masa waktu gembireeeeeeeee la bagi c mok .
macammacam jadi tapi yang menyenangkan dan menghapikan atie c mok !
weeeeeee
eh c mok nih ! ! jangan sukesuke t duke jadi cukeeeeee 
:(

papepown meh follow me ..
eh cam syampoo follow me lak ! hihi

layan eh cite c mok lau tak mau .. pangkah je laa tanda X .
huhu ! 
mok paham ..
^_^
  • pratikal owh pratikal 
oke rie tuh c mok da habaq kan c mok pratikal kat MAIM . hee salah laa bukan MAIM tapi JAIM ..
alaaa adek beradek gak kan kan ? hihi
so far da 2 hari c mok kat sane oke la . besh besher besttttt ! hihi
staf pown gila gempak dan otak gilagila . ustaz ? wow ! not bad ..  haha gatai ! sila ketuk pale cmok eh ..
membe same pratikal c mok kaka adda .. sebagai peneman c mok di kala sunyi sepi . cewahhh ! berpuitis tapi papepown kaka adda la teman c mok d sana . dan yang wat c mok terharu ngan kaka adda nih . dier leh cakap tok miza sume leh ! wow kaka orang nak nanges nih .. hua hua waaaa tengs kaka (:
  • time balik dari pratikal 
wah ..da lek sume orang suke kan kan ? lagilagi cuti sok . cuti raya weeeee . ahh excited mau cite nih time lek dari pratikal kan kan sape pick up c mok ? teka laa teka laaaa .. hihi
yeahhh ! tol2 10 markah ! mestila c bucuk . wah rinduuu nya kat dier ! hapi nya dapat jumpe dier ..
mau cubitcubit ja ! mau pukpuk ja ! mau hughug ja ! haha malu .. opps *__*
pastu kan kan .. bucuk kaci mok baju yabeda beduuu ! ada g tuh .. ketupat siap ngan rendang dan sambal lagii muflosss ! ' mak mertua ' c mok masak ! yeahhh .. dap tanggs ' mak ' . ehhh mak cik .. hihi tenggs bucuk ilysm .. hanya ali anak seman ..




hah ! baju tuh laa tuuuu ..
hee malu la . 
oleole dari c bucuk tok c mok weee
sukasuka ! lompatgulingguling c mok .. tak sedau diri tuh gemok berdebuk jatuh katil .
kah kah O__O
tenggs bucuk . awak taw kan taste saye .
i loike ! !

  • lemang . rendang ayam  wahcaaa !
ha ! tuh dier feveret c mok . mak c mok da siap masak da !ouchhh hingga menjilat ibu jari .. hihi
ahhh .. makan dan terus makan .. gemok gemok ne tak gemok ! kah kah ada aku kisah janji dapat melantak ! hihi .. perkena lak ketupat ' mak mertua 'cewah sajak ar mak mertua ehh haha ! ali jangan manyak bunyik lak hihi  ngan sambal waduh mantap la . dedua mak ai nih ! haha
lemang lak abang dan kaka ipau c mok jaga bahagian bakau membakau ! wah hapi nya da lame tak kumpul ramairamai gini ! hapihapi .. abah cari buloh .. lawak ja dengau dier cita time dier mek buloh tuh .. hihi nak taw pe ? hehe gelak dulu .. lain kali laa haha ! kena lagi ja laa c mok cite .. haha wa kene beb !
kaka ida lak wat dadih .. wah penuh da peti ais . ne tak mok kan kan ? melantak ja haha ..
hapi la .. meriah ! !

  • famili kaka sulung lek dari key el ..
wah meriah seh ! dengan makanan lagi .. wahhh perot c mok makin kedepan da nih .. haha ada lak MCD . waduh ne leh lepas .. kebas juga haha ! perot kenyang hati pown suka laa ..



  • raya aidiladha 
yeahh time  raya nih memang hati c mok hapi la . macammacam berlaku sebelum raya . hari sebelum raya adalah  hari menyerikan hidup c mok .. everything lalui dengan smooth ja .. alhamdullilah .. !
oke la c mok nak wish selamat hari raya adiladha . berkoban la .. pada c lembulembu mok ucap kan tengg sudi jadi korbn kaci mok makan hihi .. amin !

  • tido *__0
 hope malam nih mok akan mimpi sumthing yang hapi ja .. weee lupakan pada kenangan silam hapus kan ! !
mau hidup kini akan kekal selamanya .. tengg uols yang ada dalam hidup c mok !


♥ selamat hari raya aidil adha pada uols ♥ 
wink wink - _ -

Sunday, November 14, 2010

takut . . *___O

hai .
selamat malam ..
^__^

hah nih just short entri ja .
tinggal lagi bapa jam ja ..
c mok akan bergelar student pratikal  !

hua waaa wuaa ...
c mok takut ! lagi sekali ciap bold kan c mok takut ..
berdebardebar jantung nih . bagai nak tercabut dari jasad ..
huaa waaaaaa ..

sok .. dengan rasminya c mok akan menjadi student pratikal .
d majlis agama islam melaka ..
atau 
name glemer nyaa MAIM ..

uhhh cam ne la eh ?
hope sume akan berjalan lancar kan kan ?
wish c mok luck eh ..
taw taw ?
tenkiuuuu 
sayang korank ..
ceh tertibee c mok !
OVER ! kan kan ?
heeee

meh ngok condition c mok skunk ..
nak menghadapi hari sok .
gini laaa ..

drummmmm .. putt puut !
jantung c mok berdengup dup dap dup dapppp ..
 


muka blurrr akibat takut sangattt ! ♥


♥ ngeee .. gilo laa asek pk kan ja !


ahhh pratikal owh pratikal ♥
^__^


selamat berpratikal kepada student DUUS sem 5 ..
yipppooo yippeee !

Friday, November 12, 2010

contest lagi ^__^ : 3 ways to wear contest

hai uols .
pagipagi buta nih c mok wat rutin harian la .
blowalking kat belogbelog blogger lain . weeeee yahoo !
pastu c mok jengukjengah belog c mok sendiri ..
ade blogger nih jenguk belog c mok laaa ...
dier tinggal kan tapak kaki kat ' bebelan kamu ' d belog c mok . heee
name dier fya . 


mok pe g cari la dier mau jenguk dier lak ..
 jenguk ja belog dier ..taw tak mok jumpe pe ?
teka la .. pat !
lau nak hadiah .. heee
tapi mintak fya la . :)


okeoke uols nak taw mok jumpe pe ..
contest laaa ..
hihi kan da bagi taw kat tajuk entry nih .
yabeda budu cencalok sambal belacan uols terkena  !
^__^
hihi sori saja mau bikin suspen jangan mareee ..


oke tak mau bebel manyak .
jom chekadout . contest fya wat eh ..



Yes . contest mix n match T__T
mau join ? 
bukak mata besaubesau O__o
aik ! besaubesau laa .. hee


hah ! jangan lupe taw check syaratsyarat kat belog fya .
c mok malas nak taip laa ..
check taw before join ! PERINGATAN ..

dahdah .. skunk masa c mok lak mau show off stail mok mix n match .
cis gila belagak c mok nih padahal stail besa ja ..
kan kan ? wekkks !
cik fya abaikan kekerekan c mok eh ..
meh jengah 3 ways o wear c mok oke .

^__^
toink toink wink wink ..




 ♥  mok nyee feveret adalah shawl ceklat tuh .
shawl tuh 3 tone kaler ceklat .
harga murah ja . 10 engget saja . hihi


 ♥ gambau first
c mok padan kan feveret shawl mok ngan inner kaler turqoise dan baju kurung pahang  .
nih coz baju kurung pahang tuh de kaler ceklat dan turqoise .
padan kan kan ?
oke nih adalah stail 1 MALAYSIA .
Yeahhhh !


♥  gambau second
Yes still ngan shawl ceklat 3 tone tuh .
tapi kali nih mok hanya kai t shirt ngan pants kaler ceklat pekat  .
that why shoes mok pown kaler ceklat 
MATCHING weee !
HIDUP ceklat !
so .. nih ialah stail SEMPOI + SIMLPE saja .


 ♥  gambau third
masih lagi c mok memakai shawl ceklat tuh .
feverat kan ? so mane leh tinggal hihi
mok kai shawl ceklat + inner orange ceklat * orange tak nampak coz shawl da ke depan * +
kebaya kaler orange lembut + pants ceklat + selipar ceklat jua ..
oppss + beg ceklat eehuuuuu ^__^
=
matchhhhhh ..
this style adalah feveret style c mok n my new style ..
stail terlattest c mok nih ialah jengjeng ...
STYLO n SOPAN stail ehhceee !
sila muntah skunk haha




♥  hah ! kini dan terlattest mok suke bangat ngok girl kai hijab or shawl + inner pastu stail dier SIMPLE but CUTE n STYLO .
skunk nih da gamai da dressup macam nih ..  menutup aurat tapi still leh dressup gempak nya !
cute ja mok ngok ngan stail dier kai shawl tuh !
ramai gak antara blogger yang dressup cam pe mok minat gilerrrr nih ..
antaranya ..
HANA ZATY tekan laa




♥ STYLO n CUTE kan kan ?
that why c mok suke suke suke tahap gaban da nih !
nak dreessup cam HANA lehh ?
hihi ..
nak ngok lebih lagi STAIL HANA ZATY yang STYLO n GORJES ..
jenguk jengah laa dier ehh o__O
horrray !

mesti la mau tag fashionista
hana zaty ..
yippppe !

hati aku menangis bak hujan turun d kala ini ;(

hai dan assalamualaikum ..
skunk musim hujan kan kan ? sejuk ja bak kate omputeh cool ..

hujan turun rintikrintik air bergelora , mak kaci wet ayah kaci wet ,
adik pown p skola , cekgu tanya 3 + 3 adik jawab 6 ,
cekgu pown tanda raight adik pown pulang ..

ingat tak lagu nih ? penah wat lukisan muka tak kai lagu nih ?
tak penah aloloh meh ngok c mok lukis ..

1

2

3

tadaaa ..


cute tak ? 
tak .. tak mau kawan ! ngajuk .. huhu
cedih taw nak nanges je nih ..



wua hua hua hau ..
cedih la . muka c mok da cebek da huhu
pujuk pat pujuk lek ..
huhu ...
ceh ngadangada kan c mok nih . weekkkss ! 
sape heran kan dier ngajok ! pasan ja ..

actuali c mok tak cedih pown tapi hati c mok nih asek menanges ja ..
hua waaaaaaaaa ..
same cam air hujan turun kat luar tuh .
CEDIH laaa ..
waaaaa waaaa waaaaaaaaaaaaaaaaaa ..
pasal NILA SETITIK rosak SUSU SEBELANGA ! 
gara-gara orang lain c mok pown terbabit same .
argggggghhhh tencen ar cam nih .
orank sekeliling pown same .
kepochi ! ! haiya ..
ase mau dok kat GUA ja .
nak tutup mulot orank tuh tak leh lak t cam ne dier nak makan kan ?
kesian lak ..
so .. terpaksa laa c mok bersabau ! uhhh :(


' redha ja laaa .. tak baek melawan laa c mok ! 
lagu tadi tuh sebut name mak ayah bukan bf kan ..
so ikot je laa mok cakap mak ayah tuh ! ! '


pe c mok ngarotngarot kan nih ?
aduhai ..
sori sume yang berkunjung dan melepak kat belog c mok . c mok hanya mau lepaskan seksa d hati nih ..
so sori terngarot tercarut .  !
zassssss laayannnn ..


pada c bucuk ..
sayang kamu . rindu kamu .
rindu saat ngan kamu ..
tunggu c mok ehhhh ! janji taw .. jangan borinkborink !
t ade masa kite jumpe g ..
♥ ILYSM ♥




 waaa hua hua huaaa ..
nanges gulingguling atas katil ngok album date c mok dan c bucuk .. huhu
tipuuu ja !
c bucuk jangan pasan ehh .. ^-^
but i miss this moment .. T ______ T


mau kuar .. date ngan c bucuk !
mak leh laaaaaa ..
merayu ..
hanya dalam belog je laa c mok berani cakap dan luah kan .. :(

Thursday, November 11, 2010

kegiloan 3 beranak =)

selamat malam .
ngatuk nya malam nih asek terkatup ja mata c mok .
ngan condition yang cool . ehceh ceh 

tak da yang menarik pown nak d kongsikan ri nih .
hidup c mok seperti besa je ri nih .
tido . makan . online . offline . membuta 
dan begitu lee .
buhsan lak ! hihi

tapi ..
semalam 11112010 kan kan ..
masa 1230 tengah hari di FS 
FS pe ?
opps name manje bagi FAMILY STORE hihi
c mok berserta kaka dan anak buah c mok , c tebam p shopping d sana .
nak beli barang harian ja .

afta that ..
anak buah c mok mau naek benda alah nih ..
jengjeng ...



cute kan kan itik nih ? 
pat cakap cute lau tak pat nak naek ! weeekkks 
hihi

maka dengan tuh bertambah huru hara laa c tebam a.k.a one mau naek itik lompat tuh ..
 kemaen excited lagi c tebam mau naek .

 

tak cukup ngan sekor tuh . mau naek itik laen lak !
one mau tungang donald duck lak .
haiya c tebam nih ..


 oleh kerana ..
acu dan ibu ngok cam bes ja one tungang donald duck tuh ..
maka menjadijadi laa ..
KEGILOAN 3 BERANAK nih .
c mok + c tebam + c momok hihi

tadaaa seterusnya aksiaksi acu dan ibu one lak teringin jua mau tungang donald duck hihi



firstli .. c mok malumalu meow .
dee pak cek tuh ngok dier naek .
maybee pak cek tuh kecek dalam hati dier ..
' da lee mok de ati mau naek patah lak t '
weeekkks ada c mok kisah weee
trendmark ali anak seman ..
waa hua hua rindu same dier ! !


yeahhh peaceee ! besh tuhhh yippeee yipppe !


haha kaka a.k.a ibu one tak leh naek pose je laa haha !

gilo kan kami ..
kat FS pown lehh jadi . 
haha


dan akhirnya oleh kerana c momok tak leh naek maka 
kaka c mok pown dok laa sebagai ibu mithali menunggu c anak bermain 
=)
yeahhh !